Meteorologii anunta o iarna grea, cu temperaturi scazute si ninsori abundente. In aceste conditii, soferii vor fi supusi la incercari in privinta condusului, dar pana sa ajunga sa faca fata problemelor ce apar in trafic pe o astfel de vreme, trebuie mai intai sa poata intra in masina sa o curete astfel incat sa aiba vizibilitate normala.
Nu mai este o surpriza pentru niciun sofer sa gaseasca in sezonul de iarna masina ingropata in zapada si inghetata bocna. Fiecare se descurca cum poate, cu lopeti, maturi, raclete si solutii de dezghetat, pentru a curata si utiliza masina in conditii optime
Dar nu toata lumea recurge la masurile potrivite pentru dezghetarea masinii si de multe ori, din graba, se produc pagube - se rup chederele, se zgarie sau sare vopseaua, se sparg geamurile. Principalele probleme cu care ne confruntam atunci cand gasim masina inghetata sunt: dop de gheata in incuietori, usi blocate de gheata sau strat gros de gheata pe geamuri.
Primul pas care trebuie facut in acesta situatie este dezghetarea uneia dintre portiere pentru a putea intra in masina si a o porni. Nu fortati usile pentru ca se pot rupe chederele. Solutia ar fi sa folositi un spray special pentru dezgetare, iar daca nu aveti unul puteti folosi lichid de parbriz special pentru iarna sau spirt. Turnati lichidul si asteptati sa-si faca efectul. Atentie! Nu folositi apa calda! Riscati sa se sparga geamurile sau sa sara vopseaua.
Odata intrat in masina, porniti motorul si dati drumul la incalzire. Atentie! Daca aveti senzor de ploaie, dezactivati-l, altfel veti avea surpriza neplacuta sa porneasca stergatoarele daca parbrizul este inghetat. Porniti stergatoarele doar in momentul in care parbrizul este complet dezghetat si curatat. Dar NU folositi stergatoarele daca acestea sunt inghetate, se vor deteriora foarte usor. Pentru a evita inghetarea lor este indicat sa le lasati ridicate sau sa le scoateti peste noapte.
Pentru dezghetarea parbrizului, folositi aceeasi metoda - cu spary-ul sau lichidul de parbriz. Cand gheata incepe sa se inmoaie folositi racleta pentru a o indeparta. Folositi racleta doar pentru geamuri, nu si pentru caroserie. Riscati sa zgariati vopseaua. Anumite recomandari sugereaza ca puteti folosi sare grunjoasa pentru dezghetarea geamurilor. Dar ar putea aparea probleme in momentul in care se prelinge pe caroserie. Poate afecta vopseaua.
Cea mai simpla solutie pentru a scapa de bataile de cap cu curatarea parbrizului ar fi sa folositi o folie speciala care costa 37 de lei. Gheata se formeaza deasupra ei, si in momentul in care o scoateti, parbrizul ramane curat.
Costuri produsele de curatat:
- spirt – 3 - 10 lei;
- spray dezghetare incuietori – 15 lei;
- racleta cu perie pentru geamuri – 1,5 -2,5 lei;
- lichid de parbriz pentru dezghetare – 10 lei
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.